Napoli lummuses 😍

Jah, just Napoli lummuses ma olin, kuigi tegemist ei ole just kĂ”ige glamuursema kohaga. Vanad majad, mille vĂ€lisfassaadid kobrutavad ja kooruvad. See pani mind mĂ”tlema, et kas nendel majadel ei ole ĂŒhistut nagu meil, mis aegamööda raha kogub, et siis maja natukene esinduslikumaks vuntsida. Ilmselt mitte! Ma ei ole kĂŒll kohalik aga ĂŒldiselt jĂ€i mulle mulje, et kedagi lihtsalt ei huvita.

70703359-F82A-42D5-BB00-AE8B68D3D55C

Lisaks koledatele majadele, tundub Napolis olevat tĂ€iesti olematu prĂŒgimajandus. TĂ€navaid katab ĂŒhtlane plastiku ja paberi kiht. Need vĂ€hesed suured prĂŒgikastid, mida ma nĂ€gin, ajasid lihtsalt rĂ€mpsust ĂŒle. Ja pisikesi prĂŒgikaste ma ei nĂ€inudki. Ma ilmselt olen maininud, et ma olen suitsetaja ja iga kord kui ma oma sigareti lĂ”petasin, vaatasin ringi lootuses leida prĂŒgikast, kuhu oma koni poetada aga neid lihtsalt polnudki.

KĂ”ndisime korraks kesklinna peatĂ€naval, mis nĂ€gi vĂ€lja nagu kĂ”ik ĂŒlejÀÀnud Euroopa linnade peatĂ€navad: söögikohad vahelduvad pisikeste poodidega. Kuid kohe kui sa astusid peatĂ€navalt kĂ”rvale, sattusid sa tĂ”elisse ellu. Munakiviteega tĂ€navad on kitsad ja inimesed elavad pĂ”himĂ”tteliselt ĂŒksteise otsas. Naabrile vĂ”id aknast kĂ€ega tere anda. Kui tĂ”stad pilgu ĂŒlesse, siis vĂ”id nĂ€ha kĂ”ikjal kuivavat pesu, mis lehvib lipuna kahe maja vahel. Pisikesed smart tĂŒĂŒpi autod trĂŒgivad vĂ”idu jalakĂ€ijate ja rolleritega. Ülevalt lastakse nööri otsa riputatud pesukaussidega kaupa aknast alla. Kitsaid tĂ€navaid mööda jalutades vĂ”id piiluda sisse avatud akendest. Kusagil lĂ€rmab raadio tĂ€isvolĂŒĂŒmil, Ă”hus vĂ”ib tunda kĂŒpseva toidu lĂ”hnasid… Mina olin sellest vaimustuses ja samas pani see mind mĂ”tlema selle ĂŒle kui palju ruumi ja vabadust meil ikka Eestis veel on. Itaalias nĂ€gin ma, mida tĂ€hendab ĂŒlerahvastus ja elu suurlinnas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s